0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Dit moet je weten over bouwhekschoren

Bouwhek schoren zouden eigenlijk altijd onderdeel moeten zijn van je tijdelijke hekwerk. Door bouwhek schoren te gebruiken kun je tijdelijk hekwerk goed stabiliseren. Zo voorkom je dat het hekwerk omvalt, doorbuigt of kapot gaat door bijvoorbeeld harde wind of menselijke interactie. Maar al te vaak zien we dat bouwhek schoren ontbreken in het tijdelijk hekwerk.

De gevolgen van omvallende of half wegwaaiende bouwhekken zijn niet altijd te overzien. Niets vermoedende voorbijgangers kunnen geraakt worden, met alle gevolgen van dien. En vergeet daarbij niet de tijd en kosten die reparatie- en herstelwerkzaamheden aan het tijdelijk hekwerk met zich mee zullen brengen. Kostbare tijd en geld die je ongetwijfeld liever aan andere zaken besteedt.

Ieder project een eigen type bouwhek schoor

Met bouwhek schoren ben je verzekerd van een stevige hekwerklijn. Een bouwhek schoor is eigenlijk niks anders dan een verzinkte stalen buis, van ongeveer 2.00 meter, met gebogen, geknepen en/of gelaste plaatjes aan de uiteinden van de boven- en onderkant. Er zijn verschillende varianten, zodat er voor ieder project een geschikte bouwhek schoor is.

  • Bouwhek schoor standaard
  • Bouwhek schoor zwaar
  • Bouwhek schoor windbreker
  • Bouwhek schoor speciaal 

Vaak is de ondergrond waarop het tijdelijk hekwerk staat leidend voor welk type bouwhek schoor je kunt gebruiken. Zo zijn standaard bouwhek schoren (bouwhek schoor standaard en zwaar) alleen geschikt voor een ‘zachte’ onverharde ondergrond. Zodat je de schoren aan/in de grond kunt vastzetten met een grondpin.

Bouwhek schoor speciaal en bouwhek schoor windbreker zijn zowel op een ‘zachte’ als een ‘harde’ ondergrond te gebruiken. Bij het plaatsen van bouwhek schoor speciaal of windbreker wordt er gebruik gemaakt van een profiel of stalen plaat waar ballast, zoals bouwhekvoeten op moet worden geplaatst. Zo blijven de bouwhek schoren op zijn plaats staan en staat je tijdelijk hekwerk als een huis.

De juiste montage van bouwhekschoren

Om ‘open’ tijdelijk hekwerk (bouwhekken zonder bouwhekdoeken) op de juiste manier te stabiliseren, moet je om de 2 à 3 bouwhekken een bouwhek schoor bevestigen. Wanneer je bouwhekdoeken op de bouwhekken hebt zitten dan is de kans op omwaaien extra groot en zul je ieder bouwhek moeten schoren.

Een bouwhek schoor moet onder een hoek van 45 graden ten opzichte van het bouwhek worden bevestigd. Het uitgangspunt hiervoor is om de bouwhek schoor met een bouwhekklem aan het bouwhek vast te zetten op een hoogte van 1.50 meter. De onderzijde van de schoor wordt dan logischerwijze op of in de grond vast gezet met een voetplaat met extra ballast dan wel met een grondpin (afhankelijk van het type bouwhek schoor). De afstand van het bouwhek tot de bevestiging van de schoor in de grond is doorgaans ook 1.50 meter.

bouwhek schoren

TIP: Ligt je bouw- of evenemententerrein langs de kust of is er veel open ruimte waar de wind flink kan huishouden? Dan is het verstandig om ook de voeten van de bouwhekken te verzwaren met extra ballast. Zo weet je zeker dat je tijdelijk hekwerk niet weg kan waaien.

Grote meerwaarde voor je tijdelijk hekwerk

Naast dat bouwhek schoren essentieel zijn om een stevige hekwerklijn te kunnen garanderen, wordt de levensduur van je bouwhekken tegelijkertijd ook verlengd. Omdat de bouwhekken niet kunnen verschuiven of omwaaien, blijven ze intact en raken ze niet beschadigd. Zodoende kun je de bouwhekken vaker gebruiken voor verschillende projecten.

Ook is de kans dat vandalen schade aanrichten aan je tijdelijk hekwerk vele malen kleiner. Het tijdelijk hekwerk oogt stabiel en professioneel en ‘een hoop werk’ om te slopen.

Heb je extra hoog hekwerk (hoger dan 2.00m)? Dan is het goed schoren van hekwerk verplicht. Hoe hoger het tijdelijk hekwerk is, hoe gevoeliger het hekwerk is voor de wind (windbelasting), met alle gevolgen van dien. Onnodige ongelukken kun je dus eenvoudig voorkomen door bouwhek schoren in te zetten.

Projectmatig advies

Projectlocaties zijn uniek. Niet alleen qua terrein, ruimte en ondergrond, maar ook qua praktische eisen en wensen. Zo is er bijvoorbeeld niet altijd voldoende ruimte rond het tijdelijk hekwerk om gebruikt te kunnen maken van bouwhek schoren. Deze steken toch al gauw meer dan 1.50 meter uit. Een goed alternatief is dan om te kiezen voor semi-permanent hekwerk in plaats van bouwhek schoren. Semi-permanent hekwerk wordt vast gezet in de grond met behulp van losse buizen.

Heb jij een unieke locatie en wil je vrijblijvend advies? Dagelijks adviseert ons team diverse opdrachtgevers door heel Nederland.