0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Semi-permanent hekwerk

Betrouwbaar hekwerk om een bouw- of evenemententerrein plaatsen is noodzakelijk. Zo laat je duidelijk zien waar de grens is tussen ‘jouw terrein’ en de omgeving. Creëer je veiligheid voor je medewerkers en omwonenden. Omwonenden lopen niet per ongeluk je terrein op en (rondslingerende) (bouw)materialen blijven op het terrein. En kun je voorkomen dat onbevoegden met je dure materialen aan de haal gaan.

Om een terrein af te schermen zijn er drie opties: tijdelijk hekwerk door middel van bouwhekken in blok, semi-permanent hekwerk door middel van bouwhekken te combineren met stalen buizen en permanent hekwerk, de bekende afscheidingen rondom tuinen en bedrijven.

In deze blog gaan we in op semi-permanent hekwerk. Dit omdat de mogelijkheden hiervan nog niet altijd even bekend zijn. Terwijl semi-permanent hekwerk zeker voordelen biedt en in veel gevallen vaak een betere optie is. Semi-permanent hekwerk - Bouwhekken Nederland

Semi-permanent hekwerk is een combinatie van tijdelijk hekwerk (bouwhekken) met stalen buizen die in de grond worden gezet, waardoor het een semi-permanent karakter krijgt. Het heeft de flexibiliteit van tijdelijk hekwerk en de stabiliteit en zekerheid van permanent hekwerk. De solide constructie, die gemaakt is van hoogwaardige materialen, zorgt ervoor dat het hekwerk lang meegaat.

Wanneer kies je voor semi-permanent hekwerk

Semi-permanent hekwerk is de beste oplossing voor bouwterreinen, bedrijfsterreinen en evenementenlocaties waar behoefte is aan beveiliging en duurzaamheid. En dan met name projecten die een lange periode moeten worden afgeschermd. Dit in tegenstelling tot gewone bouwhekken in blok die doorgaans gebruikt worden bij kortlopende projecten.

Waar tijdelijke hekwerk vaak volstaat bij kortdurende projecten met flexibiliteit als prioriteit. Is semi-permanent hekwerk een structurele en robuuste afscherming die lange tijd een goed beschermde omgeving garandeert. Daarnaast is juist semi-permanent hekwerk beter bestand tegen fysieke belasting en weersinvloeden, vanwege de solide verankering in de grond.

Het duurzame aspect zit hem in het feit dat de materialen na afloop van het project beter behouden blijven in vergelijking met ‘bouwhekken in blok’. Dit zorgt ervoor dat je deze semi-permanente constructie doorgaans vaker kunt inzetten voor meerdere projecten.

Voordelen semi-permanent hekwerk t.o.v. tijdelijk hekwerk

Of je nu verantwoordelijk bent voor het veilig afschermen van een bouwplaats of een evenement, kiezen voor semi-permanent hekwerk heeft voordelen.

    • Duurzaamheid: Semi-permanent hekwerk staat zeer stabiel en is bestand tegen verschillende omgevingsfactoren, weersinvloeden en fysieke belasting. Hierdoor biedt het langdurige bescherming én kan het materiaal opnieuw worden gebruikt voor andere projecten.

    • Stabiliteit: Semi-permanent hekwerk wordt met speciale bouwhekklemmen (42/60 bouwhekklem) bevestigd aan palen die minimaal 80 cm diep in de grond zitten. Dit geeft een zeer stabiele en veilige afzetting die bestand is tegen wind, druk en andere externe krachten.

    • Minimaal onderhoud: Het onderhoud van semi-permanent hekwerk is minimaal en omvat voornamelijk regelmatige inspecties op schade, zoals roest of losse onderdelen.

    • Professionele uitstraling: Vanaf dag 1 staat semi-permanent hekwerk als een huis. Dit geeft niet alleen het terrein een nette uitstraling, maar laat ook zien dat je zorgvuldig en professioneel omgaat met het project.

    • Ruimtebesparend: Door de montage van bouwhekken aan de buizen die in de grond zitten, zijn bouwhekschoren en bouwhekvoeten (vrijwel) niet nodig. Het is dus mogelijk om op een smaller stuk grond het semi-permanente hekwerk te plaatsen zonder uitstekende onderdelen.

Nadelen semi-permanent hekwerk vs. tijdelijk hekwerk (bouwhekken in blok)

Naast de voordelen kunnen er ook nadelen zitten aan het gebruik van semi-permanent hekwerk.

    • Minder flexibel inzetbaar.
      Door de semi-permanente constructie die in de grond verankerd is, kun je minder flexibel omspringen met het hekwerk. De montage en demontage neemt simpelweg meer tijd in beslag.

    • Langere montagetijd.
      Semi-permanent hekwerk staat zeer stabiel door de stalen palen die de grond in moeten worden geslagen. Hiervoor is meer tijd nodig, dan wanneer je slechts bouwhekvoeten op de grond hoeft te plaatsen.

    • Aanschafprijs.
      De totale aanschafkosten voor semi-permanent hekwerk liggen hoger ten opzichte van bouwhekken in blok.

Hoe bouw je semi-permanent hekwerk

Semi-permanent hekwerk plaatsen vereist doorgaans een zorgvuldige montage om stabiliteit en veiligheid te waarborgen. Hou er daarbij rekening mee dat de montage van semi-permanent hekwerk iets langer duurt dan wanneer je kiest voor 'bouwhekken in blok'.

Dit heb je nodig om semi-permanent hekwerk te realiseren:

    • Bouwhekken
    • Losse stalen buizen
    • Bouwhekklemmen 42/60
    • Bouwheksleutel voor montage
    • Optioneel: Bouwhekdeur

In basis is ieder type bouwhek te gebruiken om semi-permanent hekwerk mee te maken. Echter is het advies wel om altijd te kiezen voor een stevig een duurzaam bouwhek, die bestand is tegen fysieke- en weersinvloeden. Hier lees je meer over de verschillende bouwhekken. Semi-permanent hekwerk

Bouwhekken worden gemonteerd aan lange stalen gegalvaniseerde buizen die stevig in de grond zijn geslagen. Dit zijn buizen met een diameter van ø 60 mm, die tot 80 centimeter diep de grond in gaan met bijvoorbeeld een palenrammer.
Met behulp van vier 42/60 bouwhekklemmen klem je de bouwhekken stevig aan de buizen vast. Zo creëer je een zeer stabiel en windvast geheel, die stevig in de grond is gefixeerd.

TIP: Heb je ook al nagedacht over goede en snelle toegang tot het terrein? 
Semi-permanent hekwerk staat over het algemeen een langere tijd. Om dan zonder veel handelingen medewerkers, bezoekers en materieel het terrein op te laten is het slim om een goede bouwhekdeur of schuifpoort te plaatsen.

Hoe verwijder je semi-permanent hekwerk

Het verwijderen van semi-permanent hekwerk is eenvoudig, maar moet wel secuur gebeuren. Zo beschadig je de bouwhekken en de buizen niet en kun je het hekwerk voor toekomstige projecten gebruiken. Dit zorgt voor minder afschrijving en je bespaart op onnodige extra kosten.

Om efficiënt en veilig het hekwerk te demonteren kun je het beste de volgende stappen volgen:

1. Bepaal welke delen van het semi-permanente hekwerk moeten worden verwijderd. En in welke volgorde dit moet gebeuren.

2. Leg de benodigde gereedschappen klaar, zoals bouwheksleutels en hekdrager. Zorg dat de transportbokken klaar staan op de juiste plek, zodat je zo min mogelijk hoeft te slepen met de bouwhekken en het andere materiaal.

3. Begin met het losdraaien van de bouwhekklemmen tussen de bouwhekken en de buizen. Verwijder het losstaande bouwhek. Plaats deze direct op een transportbok. Werk systematisch zodat je het hekwerk in de juiste volgorde demonteert.

4. Haal de buizen uit de grond met een strop. Trek de buizen recht omhoog uit de grond. Als je de buizen scheef uit de grond trekt dan kunnen de buizen gaan knikken en kun je ze niet hergebruiken.

5. Plaats de stalen buizen ook op een transportbok. En vergeet daarbij niet om de aarde uit de buizen zelf te verwijderen. Bij een volgend project wil je graag gebruik maken van holle buizen, zonder aarde, die je meteen de grond in kunt slaan.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun je ervoor zorgen dat het semi-permanente hekwerk efficiënt wordt verwijderd en klaar is voor toekomstige projecten.

Semi-permanent hekwerk kopen bij Bouwhekken Nederland

In basis wordt de keuze voor semi-permanent hekwerk bepaald door de behoefte aan een duurzame en veilige afzetting op de lange termijn. Of het nu gaat om het afschermen van een bouwplaats, evenementenlocatie of bedrijfsterrein, semi-permanent hekwerk is zeer solide en betrouwbare oplossing.

Heb je na het lezen advies nodig voor jouw specifieke project, neem dan contact op met ons team.