0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Barrier - Watergevuld

Barrier | Watergevuld

€ 49,95 (ex.btw)
Vergelijken

Barrier | Watergevuld | Wit

€ 49,95 (ex.btw)
Vergelijken
Finish Barrier | Set

Finish Barrier | Set

€ 3.550,00 (ex.btw)
Vergelijken

Geleidebaken | HD

€ 36,50 (ex.btw)
Vouwhek

Vouwhek

€ 79,50 (ex.btw)
Vergelijken
Vouwhek

Vouwhek | Geel

€ 79,50 (ex.btw)
Vergelijken

Afzethek

Een afzethek is een duidelijk herkenbaar verkeershek, die wordt gebruikt om tijdelijk een deel of delen van een openbare weg af te zetten. Er zijn verschillende soorten afzethekken waarmee je kunt aangeven dat een specifieke locatie is afgesloten en dat er opgelet moet worden. Dit zorgt voor veiligheid voor weggebruikers en wegwerkers.

Een afzethek heeft altijd opvallende kleuren, zoals rood en wit. Deze herkenbare kleurstelling geeft zonder woorden aan dat er opgelet moet worden. Door het plaatsen van één of meerdere afzethekken is een (gevaarlijke) situatie duidelijk aan te geven en is het zichtbaar veiliger.

Verschillende afzethekken

Voor iedere situatie is een passend afzethek. Zo hoef je in een voetgangersgebied bijvoorbeeld niet altijd het zwaarste type afzethek te gebruiken. Wel is het belangrijk dat een afzethek altijd goed zichtbaar is, ook in het donker. Dus let goed op de reflecterende markeringen die een afzethek zou moeten hebben.

Barrier

Een barrier is een laag kunststof afzethek die vaak te zien is bij wegwerkzaamheden aan de openbare weg. Hier worden ze aan elkaar gekoppeld om zo effectief rijbanen van elkaar te scheiden. Het verkeer wordt op deze manier veilig in de juiste richting geleid. De opvallende rode en witte kleur zorgen voor alertheid bij zowel wegwerkers als weggebruikers.

De kunststof barriers zijn licht van gewicht, zodat ze makkelijk op de juiste plek kunnen worden gezet. Eenmaal op de goede plek, is het mogelijk om ze te verzwaren voor extra stabiliteit en stevigheid. Door de opening bovenin de barrier, kun je de barrier eenvoudig vullen met water of zand tot 20 kg. Zo kunnen barriers een langere periode blijven staan.

Geleidebaak

Een geleidebaak of baakschild is een langwerpig bord met aan weerszijde reflecterende rood-witte folie. Dit type afzethek wordt vaak geplaatst op de grens van een rijbaan waar een tijdelijke onoverzichtelijke situatie zich voordoet. Ook zie je ze bijvoorbeeld in drukke steden om alertheid rond bouwsteigers te creëren.

De schuin lopende rood-witte markering zorgt ervoor dat de geleidebaak ook in de schemer en het donker goed zichtbaar is voor weggebruikers.  

Om een geleidebaak stevig neer te zetten, is een universele baakvoet nodig. Een baakvoet is een zwaar blok (25 kg) van gerecycled kunststof met verschillende uitsparingen.

Afzethek vouwhek

Een kunststof vouwhek is de ideale oplossing voor het afzetten van een stuk grond in een openbaar voetgangersgebied. De scharnierbare delen maken dat het afzethek makkelijk rond een mangat kan worden geplaatst.

Ook is het vouwhek goed te gebruiken in binnenruimtes en kun je bijvoorbeeld bezoekers waarschuwen voor gladde vloeren of andere werkzaamheden.

Dankzij het lage gewicht en compacte afmeting wanneer het vouwhek is ‘opgevouwen’, is dit afzethek voor iedereen makkelijk te hanteren en eenvoudig op te slaan.

Afzethekken kopen

Het kiezen van het juiste afzethek bij (weg)werkzaamheden kan lastig zijn. Daarbij is het belangrijk rekening te houden met de drukte op de openbare weg. Het duidelijk inrichten van tijdelijk veranderde verkeerssituaties zorgt voor goede begeleiding van weggebruikers en vermindert de kans op ongelukken.

Wanneer je tijdelijk een deel van de openbare weg moet afzetten, ben je verplicht je aan bepaalde voorwaarden en regels te houden. Deze voorwaarden en regels zijn te vinden op de website van CROW.

Heb je advies nodig bij het kiezen van het juiste type afzethek? Neem direct contact op met ons deskundige team.