0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Dranghek voetplaat

Dranghek voetplaten worden nog regelmatig over het hoofd gezien. Voetplaten voor dranghekken zijn echter zeer belangrijk om een stabiele afzetting te kunnen realiseren. Je kunt zeggen dat een goede tijdelijk afzetting ‘stevig in zijn schoenen moet staan’.

Een dranghek voetplaat is een belangrijke accessoire die ervoor zorgt dat een tijdelijk afzetting minder gevoelig is voor weersinvloeden en menselijk handelen. De kans op omvallen en ongelukken is aanzienlijk kleiner wanneer dranghekken in dranghek voetplaten zijn geplaatst.

Daarbij creëer je met een dranghek voetplaat een nette en strakke tijdelijke afzetting. Die eveneens voorkomt dat medewerkers, omstanders of publiek over ‘uitstekende’ poten struikelen. Een ‘struikelloze’ afzetting die veilig is voor publiek is dus eenvoudig te maken.

Juiste type dranghek voetplaat

Het kiezen van het juiste type dranghek voetplaat kan een groot verschil maken in de veiligheid van de tijdelijke afzetting. Voor ieder bouwproject of evenement is een geschikte dranghek voetplaat te koop.

  • Voetplaat klein: de kleine voetplaat is effectief wanneer ruimte beperkt is en je een ‘struikelloze’ afzetting wilt realiseren. Door gebruik te maken van de vier gaten die in de voetplaat zitten, is het zelfs mogelijk de voetplaat met bouten in de grond vast te zetten.

  • Voetplaat groot: de grote voetplaat heeft een grondoppervlak van 500*250mm, dit maakt dat de voetplaat veel stabiliteit geeft aan een tijdelijk afzetting. Ook voetplaat groot is eenvoudig met behulp van bouten in de grond vast te zetten.

  • Voetplaat doorgang: met voetplaat doorgang kun je eenvoudig publiek ‘in de juiste banen’ begeleiden. De voetplaat is zowel aan het dranghek, als aan de ondergrond vast te zetten. Hiermee is het mogelijk om een stevige afzetting te creëren.

Monteren dranghek voetplaat

Om ervoor te zorgen dat je tijdelijke afzetting veilig en stabiel blijft staan, is het op de juiste manier installeren van de dranghek voetplaten belangrijk voor een goede basis.

Volg deze basisstappen:

  1. Plaats de voetplaten aan de basis van het dranghek. Zorg ervoor dat iedere poot van een dranghek in een voetplaat zit om goede stabiliteit te garanderen.

  2. Optioneel: extra stabiliteit en veiligheid. Maak gebruik van de vier gaten die in de voetplaat zitten, en zet de voetplaten vast in de grond met Fischer FBN II bouten.

  3. Zorg ervoor dat de dranghekken correct zijn uitgelijnd en recht staan voordat je ze in gebruik neemt.

  4. Test de stabiliteit door voorzichtig tegen de dranghekken te duwen om ervoor te zorgen ze echt stevig staan en niet omvallen.

TIP: Is er geen mogelijkheid om de dranghek voetplaten in de grond vast te zetten? Kies er dan voor om de voetplaten te verzwaren door er zandzakken op te plaatsen.

Dranghek voetplaat kopen

Dranghek voetplaten spelen een belangrijke rol in het creëren van een stabiele en veilige tijdelijke afzetting bij evenementen en andere (bouw)projecten. Door gebruik te maken van dranghek voetplaten ben je verzekerd van een betrouwbare afzetting en is het risico op ongewenste verrassingen aanzienlijk kleiner.

Heb je meer vragen over dranghek voetplaten of het installeren van een betrouwbare tijdelijk afzetting? Neem contact op. We helpen je graag verder!