"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."
Bouwhekvoeten zijn de basis van een stabiele afzetting; het zijn letterlijk de voeten van het hekwerk. Een bouwhekvoet is een zwaar betonnen of kunststof blok met uitsparingen aan de bovenzijde en worden haaks op het hekwerk geplaatst. Door iedere poot van een bouwhek in een bouwhekvoet te zetten, blijven de bouwhekken stevig staan en kunnen ze moeilijk worden omgeduwd.
Bouwhekvoeten kunnen voor diverse projecten worden gebruikt. Vooral bij langlopende projecten, waarbij betrouwbaar en stevig hekwerk een vereiste is, zorgen bouwhekvoeten voor de stabiliteit.
Een kunststof bouwhekvoet is gemaakt van 100% gerecycled PVC. Een uiterst sterk en duurzaam product die opnieuw kan worden gerecycled aan het einde van zijn leven. Kunststof bouwhekvoeten zijn perfect voor intensief gebruik. Ze zijn zwaar (25 kg) van gewicht en kunnen tegen een stootje, mocht de bouwhekvoet om wat voor reden dan ook uit de handen vallen.
Een betonnen bouwhekvoet is zwaar van gewicht (25 kg) en is verstevigd met staalbewapening. Deze versterkte structuur maakt dat deze betonnen bouwhekvoet duurzamer is en minder kwetsbaar is dan zijn voorganger.
Houd er wel rekening mee dat een bouwhekvoet van beton ondanks zijn staalbewapening, wanneer deze valt, er een kans bestaat dat het blok breekt of er stukjes af breken.
Naast de klassieke bouwhekvoeten van beton of kunststof, is het ook mogelijk om tijdelijk hekwerk te verstevigen door gebruik te maken van een grote voetplaat, een A-voet of een lange losse buis (Ø60 mm).
Een grote voetplaat heeft twee functies. Van oorsprong wordt een voetplaat gecombineerd met een bouwhek schoor; hier functioneert de voetplaat als verbindingsstuk tussen de schoor en de ballast (bouwhekvoet). Tegenwoordig is de voetplaat ook gewild om een struikelloze afzetting mee te creëren.
De lange losse buis wordt vooral gebruikt om stabiel semipermanent hekwerk mee te plaatsen. Hierbij staat de buis vast in de grond en worden de bouwhekken doormiddel van speciale bouwhekklemmen (bouwhekklem 42/60) eraan bevestigd.
Een A-voet wordt eenvoudig tussen twee bouwhekken geplaatst en verankerd in de grond met een grondpin. Hiermee blijven de bouwhekken langdurig stevig staan.
Bouwhekvoeten kopen is in een paar klikken geregeld. Door onze ruime voorraad accessoires zoals bouwhekvoeten van kunststof en van beton, zijn wij altijd klaar voor jouw volgende (grote) project! Houd bij de aanschaf van bouwhekvoeten rekening met het type bouwhek die gebruikt gaat worden en de ondergrond waar het hekwerk komt te staan.
Heb je bij het kopen van de juiste bouwhekvoeten advies nodig? Neem eenvoudig contact op met ons deskundige team.
Beide blokken zijn even zwaar. Het verschil zit hem in de kwaliteit en prijs.
Een betonvoet is kwetsbaarder maar voordeliger. Terwijl de kunststof voet duurzamer is maar ook prijziger. Wordt het (tijdelijk) hekwerk veel verplaatst? Dan is ons advies de gerecycled kunststof voet te gebruiken.
Indien u de bouwhekken in een rechte lijn plaatst, dan is er altijd één extra voet nodig ten opzichte van het aantal bouwhekken.
Worden de bouwhekken aan elkaar gelust en komt het eind van het hekwerk bij het begin van het hekwerk, dan volstaat hetzelfde aantal voeten als het aantal bouwhekken.
Nee. Er zitten standaard geen voeten bij een bouwhek. De voeten moeten bijbesteld worden. Er zijn meerdere voeten mogelijk. Bestelt u een set dan zitten daar wel standaard voeten bij. Advies nodig over de juiste voeten. Wij helpen u graag verder.
Wij bezorgen uw bestelling door héél Nederland én België; aan huis, op de bouwplaats, het evenemententerrein, op de locatie die u wenst.
U kunt kiezen om zelf u bestelling te lossen of een transport met zelflosser.
De gemiddelde levertijd is 1-2 werkdagen. Dankzij onze ruime voorraad is het vaak ook mogelijk om een spoedlevering te plaatsen. Dan leveren wij uw bestelling binnen 24 uur.