0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Lage bouwhekken

Bouwhekken worden veel gebruikt in de bouw- en infrasector en evenementenbranche. Hier zijn ze de ideale oplossing om een veilige afzetting te realiseren tussen twee gebieden.

Omdat niet iedere afzetting dezelfde eisen heeft, zijn er verschillende formaten bouwhekken op de markt, waaronder lage bouwhekken. Door de compactere afmetingen, zijn lage bouwhekken relatief makkelijk te vervoeren en verplaatsen. En kun je in een korte tijd een effectieve lage afzetting of juist een extra hoge afzetting creëren.

Lage bouwhekken

Lage bouwhekken zijn over het algemeen tussen de 1.00 meter en 1.20 meter hoog en 3.50 meter breed. Je kunt met gemak een laag bouwhek alleen tillen en op de juiste plek zetten. Dankzij de geringe hoogte van het lage bouwhek is eenvoudig een zichtbare lage barrière te vormen, zonder dat het meteen kolossaal en beeldbepalend is.

Ook kun je een laag bouwhek bovenop een standaard bouwhek plaatsen1. Door dezelfde breedtemaat van deze verschillende bouwhekken zijn ze eenvoudig te koppelen. Hiervoor heb je alleen twee verlengbuizen nodig die je bovenin de buizen van het gewone bouwhek plaatst, om vervolgens het lage bouwhek er bovenop te schuiven.

1 N.B. Door verschil in kwaliteit kan de buisdikte van bouwhekken verschillen. Hierdoor kan het zijn dat een laag bouwhek niet op ieder standaard bouwhek past.

De volgende combinaties zijn WEL mogelijk: Bouwhek MOBI 110 H is te koppelen met Bouwhek MOBI en Bouwhek MOBI light. Bouwhek 120 is te koppelen met Bouwhek Professioneel en Bouwhek Anti-climb.

Toepassing bouwhek laag

Omdat de bouwhekken laag zijn kunnen ze voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Je ziet lage bouwhekken dan ook regelmatig als afzetting op en rond een festivalterrein, bij tijdelijke omleidingen op de openbare weg én zelfs bovenop standaard bouwhekken voor extra hoog tijdelijk hekwerk of als opzethek.

Extra hoog tijdelijk hekwerk kan nodig zijn wanneer een terrein goed beveiligd moet worden tegen inbraak en diefstal. Door lage bouwhekken bovenop standaard bouwhekken te monteren kun je extra hoog tijdelijk hekwerk maken. Je voorkomt hiermee dat ongewenste gasten over de hekken klimmen en jouw terrein op komen waar ze schade kunnen veroorzaken. 

Op een evenemententerrein worden lage bouwhekken vaak ingezet als opzethek. De lage bouwhekken worden dan voorzien van passende bouwhekdoeken met tekst en/of afbeeldingen. Het is een ideale oplossing wanneer je duidelijk zichtbaar belangrijk informatie wil delen met je bezoekers. Bijvoorbeeld om aan te geven waar de (nood)uitgang is, waar de toiletten zijn, de medische post, de muntverkoop, de bar enzovoorts. Hiervoor zijn bouwhekdoeken op maat die we met jouw eigen ontwerp kunnen bedrukken.

Beste bouwhek laag

De kwaliteit van lage bouwhekken kan sterk verschillen. Zo op het eerste oog lijken de meeste lage bouwhekken op elkaar. Maar als je goed kijkt, zijn de verschillen duidelijk zichtbaar. Zo kun je bijvoorbeeld extra toevoegingen op of aan het lage bouwhek zien zoals hoekverstevigingen of verschil in dikte van het frame.

Een standaard laag bouwhek wordt over het algemeen machinaal geproduceerd uit voorverzinkte componenten. Met een specifieke lastechniek worden de onderdelen aan elkaar gelast. Machinaal geproduceerde lage bouwhekken zijn hierdoor lichter van gewicht, rond de 11 kg, en aantrekkelijk geprijsd.

De beste lage bouwhekken zijn stevig en zwaar, rond de 23 kg, en hebben een lange levensduur. Dit komt omdat de verschillende onderdelen eerst met de hand aan elkaar gelast zijn en vervolgens in zijn geheel in een zinkbad (thermisch verzinken) wordt gelegd. Hierdoor krijgt dit lage bouwhek een dikker frame voor extra stevigheid. En kun je dankzij deze hoogwaardige afwerking dit lage bouwhek vaak hergebruiken.

In ons assortiment is Bouwhek MOBI 110 H het beste lage bouwhek.

Bouwhekken laag kopen

Om veilige situaties rond bouwplaatsen, wegwerkzaamheden en evenementen te creëren kun je lage bouwhekken gebruiken. Ze zijn compact, handzaam en toch stevig. Ook als opzethek of als extra hoog hekwerk zijn lage bouwhekken goed te gebruiken. Lage bouwhekken zijn duidelijk multifunctioneel en inzetbaar voor diverse projecten.

Wil je even overleggen om tot de juiste keuze lage bouwhekken te komen? Neem dan contact op met ons team op 0512 538 676 of mail info@bouwhekkennederland.nl

Ps. Naast het kopen van lage bouwhekken is het ook mogelijk om bouwhekken te huren. Dit kan een voordelige en aantrekkelijke oplossing zijn. Je bent niet alleen verzekerd van de beste kwaliteit bouwhekken, maar je bent ook 'ontzorgd' vanaf het eerste moment dat je contact met ons hebt opgenomen.