0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Geleidebaken
Geleidebaken
€ 36,95 € 31,95 (ex.btw)
  • Klasse II/III reflectie
  • Bedrukking logo mogelijk *
Vergelijken
Geleidebaken | HD
€ 41,50 € 36,50 (ex.btw)
  • Klasse II/III reflectie
  • Binnenpijp (staal)
  • Bedrukking logo mogelijk *
Vergelijken
Zandzak PVC rood
Zandzak PVC Gevuld 15 KG rood
€ 9,95 (ex.btw)
Vergelijken
Zandzak PVC zwart
Zandzak PVC Gevuld 15 KG zwart
€ 9,95 (ex.btw)
Vergelijken
Zandzak PVC blauw
Zandzak PVC Gevuld 15 KG blauw
€ 9,95 (ex.btw)
Vergelijken

Geleidebaken Ruime Keus - scherp geprijst

Een geleidebaken, ook wel baakschild genoemd, is een smal langwerpig bord met aan beide zijden diagonale rode en witte banen. Dit type afzethek of wegbebakening is breed inzetbaar en is regelmatig zichtbaar bij verschillende werkzaamheden op en rond de openbare weg.

Zo zie je geleidebakens vaak op de rijbaan staan bij wegwerkzaamheden waar tijdelijk een onoverzichtelijke situatie is. Weggebruiker worden dan gewaarschuwd en in de juiste richting of baan geleid. Ook in drukke stedelijke gebieden worden geleidebakens ingezet om bijvoorbeeld fietser en voetgangers alert te maken op eventuele gevaren bij werkzaamheden rond (bouw)steigers.

Het afzetten van een gebied met behulp van een geleidebaken is aan regels gebonden; zie CROW voor de juiste richtlijnen.

Zichtbaarheid geleidebaken

Door middel van het plaatsen van een geleidebaken is duidelijk aan weggebruikers aan te geven dat er werkzaamheden zijn en er opgelet moet worden. De opvallende kleurstelling van deze afzettingen is herkenbaar en geeft zonder woorden aan dat er een tijdelijk gewijzigde situatie is.

De rood-witte markering op het bord is van reflecterende klasse II/III folie; welke een goed reflecterend vermogen heeft en een lange levensduur. Een geleidebaken weerkaatst het licht, van bijvoorbeeld autolampen, zeer goed waardoor geleidebakens ook ’s nachts en in de schemer goed zichtbaar zijn voor weggebruikers.

Plaatsen van geleidebaken

Een geleidebaken is gemaakt van HDPE kunststof en heeft UV en weerbestendig reflecterend folie met klasse II/III. Er is een extra sterke variant beschikbaar met binnenin een stalen pijp voor extra stevigheid, de geleidebaken - HD. Om een geleidebaken solide neer te kunnen zetten, is een universele baakvoet nodig. Dit zware blok van 25 kg is van gerecycled kunststof en heeft verschillende uitsparingen aan de bovenzijde. Zodra je de baakvoet op de juiste plek hebt gezet, kun je eenvoudig de geleidebaken erin plaatsen.

Wanneer het bijvoorbeeld hard waait, heeft een geleidebaken soms even wat meer stevigheid nodig. Dan kun je zware zandzakken aan beide zijde op de baakvoet leggen en verklein je de kans op omvallen.

Klemmfix geleidebaken

Een Klemmfix geleidebaken is een merk van geleidebakens. Qua uiterlijk en functie is een Klemmfix geleidebaken gelijk aan het type geleidebaken die Bouwhekken Nederland verkoopt. Het uiterlijk van een geleidebaken is in de Nederlandse wet vastgelegd, zodoende is er geen verschil.

Geleidebaken kopen

Geleidebakens dragen bij aan de veiligheid rond werkzaamheden op de openbare weg. Door weggebruikers duidelijk te waarschuwen en te instrueren wordt de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner. De opvallende rood-witte geleidebaken zijn goed zichtbaar, ook in het donker.

Eenvoudig een geleidebaken kopen kan al binnen een paar klikken. Liever eerst deskundig advies over het aanschaffen geleidebaken? Neem dan direct contact op!