0
  • U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Verkeerskegel / pylon 50cm oranje. Met bedrukking eigen logo mogelijk. Bouwhekken Nederland

Verkeerskegel | 50

€ 26,50 (ex.btw)
Vergelijken
Verkeerskegel / pylon 75cm oranje. Met bedrukking eigen logo mogelijk. Bouwhekken Nederland

Verkeerskegel | 75

€ 42,95 (ex.btw)
Vergelijken
Afzettingen

Verkeerskegels

Verkeerkegels zijn het perfecte hulpmiddel voor het tijdelijk afzetten van bijvoorbeeld een gedeelte van een straat of rijbaan in verband met werkzaamheden. Bij wegwerkzaamheden in schemer, zonsondergang of bij gevaarlijke situaties is het gebruik van verkeerskegels zelfs verplicht. Ook voor het uitzetten van een parcours tijdens een evenement zoals een hardloopwedstrijd of wielerrace zijn verkeerskegels ideaal, omdat de oranje kegel direct in het oog springt.

Een verkeerskegel wordt ook wel verkeerspion of pylon genoemd en is herkenbaar aan zijn knaloranje kleur en reflecterende rood-witte strepen. De reflecterende rood-witte markering weerkaatst licht in het donker als deze beschijnt wordt door autolampen. Dankzij zijn oranje kleur en reflecterende markering is een verkeerskegel zowel overdag als ’s nachts goed zichtbaar.

Soort verkeerskegel

Een verkeerskegel is gemaakt van hoogwaardig weersbestendig materiaal, zodat ze hun stevigheid en oranje kleur ook bij veelvuldig gebruik blijven behouden. Daarbij is een verkeerskegel verzwaard aan de voet waardoor ze steviger staan en minder snel omvallen bij wind of passerend verkeer. Dankzij een handige handgreep is een verkeerskegel wel eenvoudig en snel op te pakken en te verplaatsen.

Het inzetten verkeerkegels is aan regels gebonden die te vinden zijn via het kennisplatform CROW. Zo mag alleen een verkeerskegel van 75 cm officieel worden gebruikt bij wegwerkzaamheden op de openbare weg, buiten de bebouwde kom. De kortere 50 cm verkeerskegel wordt met name recreatief gebruikt bij evenementen zoals een hardloopwedstrijd om een parcours aan te geven.

Verkeerskegel kopen

Door de toenemende drukte op de weg is een zichtbare afzetting de juiste manier om weggebruikers te begeleiden. Het duidelijk inrichten van tijdelijk gewijzigde verkeerssituaties zorgt ervoor dat er minder kans is op ongelukken. Verkeerskegels worden dan ook veelvuldig gebruikt in situaties waarbij er opgelet moet worden.

Het kopen van één of meerdere verkeerskegels is eenvoudig en binnen een paar klikken geregeld. Toch eerst advies nodig over het aanschaffen van het juiste type verkeerskegel? Neem direct contact op met ons deskundige team.