0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Verkeerskegel / pylon 50cm oranje. Met bedrukking eigen logo mogelijk. Bouwhekken Nederland

Verkeerskegel | 50

€ 26,50 (ex.btw)
Vergelijken
Verkeerskegel / pylon 75cm oranje. Met bedrukking eigen logo mogelijk. Bouwhekken Nederland

Verkeerskegel | 75

€ 42,95 (ex.btw)
Vergelijken

Verkeerskegels

Verkeerskegels, die opvallende oranje kegels, zijn uitermate geschikt voor tijdelijke wegmarkeringen. Door het plaatsen van verkeerskegels zijn delen van een straat of rijbaan eenvoudig tijdelijk af te zetten en kunnen wegwerkzaamheden veilig plaatsvinden. Wanneer wegwerkzaamheden in de schemer of zonsondergang plaatsvinden, dan is het gebruik van verkeerskegels zelfs verplicht.

Het gebruik van verkeerskegels zie je ook veelvuldig terug bij (sport)evenementen. Met een lange rij verkeerskegels is bijvoorbeeld een parcours voor een hardloopwedstrijd of wielerrace duidelijk aan te geven. De opvallend oranje kleur van de verkeerskegel springt direct in het oog.

Oranje verkeerskegel

Een verkeerskegel wordt ook wel pylon of verkeers pion genoemd en is gemaakt van hoogwaardig weersbestendig materiaal. Dit is noodzakelijk, zodat de verkeerskegels ook bij veelvuldig gebruik hun stevigheid en oranje kleur blijven behouden. Een kwalitatieve verkeerskegel heeft daarbij een verzwaarde voet waardoor ze stevig blijven staan bij wind of passerend verkeer. En dankzij een handige handgreep is een verkeerskegel eenvoudig en snel op te pakken en te verplaatsen.

Verkeerskegels zijn duidelijk herkenbaar aan de opvallende feloranje kleur én reflecterende rood-witte markering. Waar overdag de oranje kleur goed zichtbaar is, doet de reflecterende rood witte markering op de verkeerskegel ‘s nachts juist zijn werk. De verkeerskegels weerkaatsen dan het licht, wanneer deze in het donker worden beschenen door koplampen.

Soorten verkeerskegels

Zowel overdag als ’s nachts zijn verkeerskegels dus goed zichtbaar. Verkeerskegels zijn dan ook geen overbodig luxe wanneer er gevaarlijke situaties op openbaar terrein zijn en je weggebruikers wilt waarschuwen om op te letten.

Het inzetten verkeerskegels is in Nederland aan regels gebonden, die te vinden zijn via het kennisplatform CROW. Zo mag je bijvoorbeeld alleen verkeerskegel van 75 cm gebruiken bij wegwerkzaamheden op de openbare weg, buiten de bebouwde kom. De kortere 50 cm verkeerskegel wordt met name gebruikt bij werkzaamheden binnen de bebouwde kom.

  • Verkeerskegel 50 cm > voor het afzetten van gebieden bebouwde kom
  • Verkeerskegel 75 cm > voor het afzetten van de openbare weg buiten de bebouwde kom

Verkeerskegels met logo

Verkeerskegels zijn, ondanks de verzwaarde voet, toch niet echt zwaar en kunnen eenvoudig worden gestolen. Om deze kans te verkleinen kunnen verkeerskegel worden bedrukt met bijvoorbeeld een bedrijfslogo of een andere herkenbare tekst of afbeelding. Zowel verkeerskegel 75 cm als verkeerskegel 50 cm zijn geschikt om te bedrukken.

Verkeerskegel kopen

Door toenemende drukte op de openbare weg is een zichtbare afzetting met verkeerskegels de juiste manier om weggebruikers te begeleiden. Wanneer tijdelijk gewijzigde verkeerssituaties duidelijk zijn aangegeven met verkeerskegels, wordt de kans op ongelukken aanzienlijk verminderd. Verkeerskegels worden dan ook veelvuldig gebruikt in situaties waarbij er opgelet moet worden en/of gevaar dreigt.

Verkeerskegels online kopen is eenvoudig en binnen een paar klikken geregeld. Mocht je er niet helemaal uitkomen en heb je advies nodig over het aanschaffen van de juiste verkeerskegel? Neem direct contact op met ons deskundige team.