0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Schrikhek 2,5 meter | Aluminium

Schrikhek 2,5 meter | Aluminium | Enkelzijdig bedrukt

€ 230,00 (ex.btw)
Vergelijken
Kunststof Dranghek HD

Kunststof Dranghek HD

€ 119,00 (ex.btw)
Vergelijken
Zandzak PVC blauw

Zandzak PVC Gevuld 15 KG blauw

€ 9,95 (ex.btw)
Vergelijken
Zandzak PVC zwart

Zandzak PVC Gevuld 15 KG zwart

€ 9,95 (ex.btw)
Vergelijken
Zandzak PVC rood

Zandzak PVC Gevuld 15 KG rood

€ 9,95 (ex.btw)
Vergelijken

Schrikhekken

Schrikhekken zijn onder andere een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid op de openbare weg. Een schrikhek is een opvallend afzethek dat weggebruikers alert moet maken op tijdelijke gewijzigde situaties of mogelijk gevaarlijke situaties, zoals bijvoorbeeld een scherpe bocht in de weg.

Een schrikhek valt op door zijn schrikhekplanken. Deze planken zijn 2 à 3 meter lang en hebben een reflecterend rood-wit geblokt profiel of rood-witte sergeantsstrepen. Dit maakt dat een schrikhek ook goed zichtbaar is in de schemer en in de nacht. Meestal zitten er twee van deze planken in een stevig profiel, zoals een zogenaamde a-staander.

Gebruik van een schrikhek

Voor het duidelijk aangeven van een situatie op de openbare weg, waarbij je alert moet zijn, kan een schrikhek worden ingezet. Schrikhekken zijn dan ook vaak zichtbaar bij wegwerkzaamheden, op- en afritten van de snelweg en langs de rand van de weg waar waterwegen en openbare weg samenkomen. Om te voorkomen dat automobilisten van de weg af rijden en er ongelukken gebeuren, is een schrikhek vaak het laatste waarschuwingsmiddel.

Maar ook op bedrijventerreinen, bouwplaatsen en bij evenementen zie je steeds vaker dat schrikhekken worden gebruikt als afzethek. Bezoekers worden hiermee alert gemaakt ‘op te letten’, ze kunnen hiermee op een veilige afstand worden gehouden of attent worden gemaakt op ‘niet toegankelijke gebieden’.

Verschillende type schrikhekken

Voor iedere situatie is een passend schrikhek te vinden. Zo zijn er schrikhekken die hoge snelheden kunnen weerstaan, handzame schrikhekken voor voetgangers gebieden en semipermanente schrikhekken die eenvoudig te plaatsten zijn.

Aluminium schrikhekken

Een schrikhek van aluminium (staal) komt in Nederland het meeste voor; dit type schrikhek is stevig en solide. De herkenbare vlakverdeling (rood-wit geblokt) op de schrikhekplanken is van klasse 2-3 reflecterende folie en is hiermee ook goed zichtbaar in het donker. Het stabiele A-frame waartussen de planken vastzitten, zorgt ervoor dat het schrikhek stevig en een lange tijd kan blijven staan.

Dit type schrikhek - A-frame met schrikhekplanken - kan eenvoudig op locatie worden gemonteerd en is te verplaatsen als het nodig is. Vanwege deze praktische eigenschappen wordt er bij tijdelijke wegwerkzaamheden en op bouwplaatsen bijna altijd voor dit schrikhek gekozen.

Naast dit ‘losse’ aluminium schrikhek zijn er ook schrikhekken die permanent moeten blijven staan, zoals bij scherpe bochten bij op- en afritten van snelwegen. De schrikhekplanken worden dan aan rechte buizen vastgezet en vervolgens stevig de grond ingeslagen.

Kunststof schrikhekken

Er zijn ook schrikhekken van kunststof. Die zijn lichter van gewicht en makkelijker te (ver)plaatsten. Een voorbeeld hiervan is kunststof dranghek HD.

Dit type schrikhek zie je regelmatig in voetgangersgebieden, bij evenementen, in binnenruimtes of bijvoorbeeld als snelle afzetting bij een ongeluk op de openbare weg zodat hulpdienst hun werk kunnen doen.

Als je de keuze maakt om een kunststof schrikhek te gaan gebruiken, moet je er altijd rekening mee houden dat het schrikhek minder zwaar is en het bij harde wind of langsrazende auto’s eerder om zal waaien.

Schrikhek kopen

Het plaatsen van schrikhekken is vaak noodzakelijk bij onverwachte situaties op de openbare weg. Door vernieuwing van (snel)wegen en toenemende drukte op de weg is het belangrijk om weggebruikers alert te maken. Het duidelijk inrichten van (tijdelijke) verkeerssituaties zorgt ervoor dat er minder kans is op ongelukken.

Het kiezen van het juiste schrikhek kan lastig zijn. Heb je advies nodig over het aanschaffen schrikhekken? Neem dan direct contact op met ons deskundige team.

NB. Ben je op zoek zijn naar een alternatieve oplossing voor een schrikhek, dan is een geleidebaken of een afzethek ook goed te gebruiken als afzetting.