0
 • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Bunkerset - Opbergsysteem | Bestemd voor 28 bouwhekken
Bunkerset | Opbergsysteem
Prijs vanaf € 125,96 (ex.btw)
 • Voordelig
Vergelijken
Opslagbunker - Bouwhekvoeten
Opslagbunker | Bouwhekvoeten
Prijs vanaf € 418,50 (ex.btw)
 • Stapelbaar
Vergelijken
Transportpallet | bouwhekvoeten
Transportpallet | Bouwhekvoeten
€ 695,00 (ex.btw)
 • Past bij transportpallet 30
Vergelijken
Laadplatform Bouwhek | Horizontaal
Laadplatform Bouwhekken | Horizontaal
Prijs vanaf € 485,10 (ex.btw)
 • Horizontale opslag
Vergelijken
Laadplatform Bouwhekken | Verticaal
Laadplatform Bouwhekken | Verticaal
Prijs vanaf € 427,50 (ex.btw)
 • Verticale opslag
Vergelijken
Transportpallet 20
Transportpallet 20
€ 500,00 € 425,00 (ex.btw)
 • 4 type hekken
 • 4 kanten hefbaar
Vergelijken
Transportpallet 30
Transportpallet 30
Prijs vanaf € 432,45 (ex.btw)
 • Opslag bouwhekken
 • Past bij transportpallet bouwhekvoeten
Vergelijken
Combipallet HD
Combipallet HD
€ 2.124,00 € 1.899,00 (ex.btw)
 • Opslag bouwhekken en toebehoren
 • Hufterproof
Vergelijken
Combipallet Event
Combipallet | Event
€ 2.170,00 € 1.995,00 (ex.btw)
 • Opslag bouwhekken en toebehoren
 • Compacte opslagmethode
 • Ontwikkeld met verhuurders
Vergelijken

Bouwhek - Opslag en Transport

Voor de opslag en het transport van bouwhekken zijn er verschillende transportbokken. Dit zijn een opslagpallet, een laadplatform en een combipallet. Over het algemeen is er ruimte voor 25 tot 30 bouwhekken op een transportbok. Afhankelijk van het type transportbok is het mogelijk om ook bouwhekvoeten, schoren en bouwhekklemmen op de bok te plaatsen. Op deze manier is het mogelijk om op iedere locatie efficiënt en snel te werken.

In verhouding nemen transportbokken weinig ruimte in beslag doordat ze compact en praktisch ingericht kunnen worden. Daarbij zijn de meeste transportbokken voorzien van hijsogen en/of vorkbeugels, zodat ze met behulp van een kraan of heftruck eenvoudig verplaatst en op elkaar gestapeld kunnen worden.

Voordelen transportbokken/combipallet

Essentieel voor veilig, schadevrij transport en een langere levensduur van bouwhekken is een goede transportbok noodzakelijk. Door bouwhekken op een opslagpallet of laadplatform te plaatsen zullen de hekken minder snel beschadigen dan wanneer ze individueel in de vrachtwagen geplaatst worden.

Transportbokken gebruiken heeft de volgende voordelen:

 1. Veiligheid; bouwhekken in een transportbok kunnen niet verschuiven of omvallen tijdens het verplaatsen op locatie en het transport.
 2. Ruimtebesparend; in een transportbok staan bouwhekken compact tegen elkaar aan, en daarbij zijn de meeste transportbokken ook stapelbaar.
 3. Duurzaam (langere levensduur); door gebruik te maken van transportbokken zijn bouwhekken minder kwetsbaar omdat ze stevig vaststaan. Hierdoor kunnen bouwhekken vaker langdurig worden ingezet als tijdelijk hekwerk.
 4. Kosten efficiënt; door het compacte en veilige vervoer van bouwhekken op een transportbok, gaan bouwhekken langer mee en hoef je minder vaak te investeren in nieuwe bouwhekken.
 5. Professioneel; transportbokken gebruiken oogt professioneel en verzorgd. Tegelijkertijd is ook in één oogopslag te zien hoeveel hekken er zijn (voorraadbeheer).

Soorten opslag en transport

Er zijn simpelweg twee manieren om bouwhekken te bundelen op transportbokken voor opslag en transport; horizontaal en verticaal.

Horizontaal transportbokVerticaal transportbok

Horizontaal transport

Bij horizontale opslag, bijvoorbeeld het laadplatform horizontaal, liggen de bouwhekken plat op de 'rug' en worden ze boven op elkaar gestapeld. De onderste bouwhekken kunnen het in een laadplatform zwaar te verduren krijgen. Dit komt door het gewicht van de bovenliggende bouwhekken.

Tijdens het vervoer in een vrachtwagen kunnen de bouwhekken in een transportbok ‘gaan dansen’ door de trillingen die ontstaan. Hierdoor raken bouwhekken beschadigd, zeker wanneer het bezeilde bouwhekken zijn.

Advies: gebruik alleen kwalitatieve, zware bouwhekken in dit type transportbokken.

Transportbokken voor horizontaal transport, zoals een laadplatform, hebben ruimte voor 25 bouwhekken.

Verticaal transport

Transportbokken voor verticale opslag hebben ruimte voor 25 tot 30 bouwhekken (afhankelijk van het type). De bouwhekken staan of hangen achter elkaar in de transportbok.

Verticale opslag en transport is gebruiksvriendelijker en beter voor de levensduur van bouwhekken. Zo is er veel minder kans op beschadigingen aan de bouwhekken tijdens het transport. De transportbokken nemen weinig ruimte in beslag in een vrachtwagen of opslagloods. Ook kunnen bouwhekken door één persoon in de transportbok worden geladen, in tegenstelling tot horizontaal transport waar twee personen nodig zijn om een bouwhek in te laden.

Grootste voordeel van transportbokken voor verticaal transport is dat er vaak extra ruimte op de transportbok is voor accessoires zoals bouwhekvoeten en bouwhekklemmen. Complete bouwheksets zijn zo eenvoudig en compact bij elkaar te houden en te vervoeren. Bij aankomst op de (bouw)locatie kun je meteen beginnen met de opbouw van het tijdelijke hekwerk.

Veel verkochte transportbokken voor verticaal transport zijn laadplatform verticaal en combipallet.

Kwaliteit van opslag en transport

De beste transportbokken (laadplatform of combipallet) zijn compact en ingericht voor maximale capaciteit. Zo nemen ze relatief weinig ruimte in beslag in een vrachtwagen en opslagloods. En daarnaast heb je altijd complete bouwheksets bij je om in een korte tijd veilig tijdelijk hekwerk te monteren.

Hoewel transportbokken veel op elkaar lijken, zitten de verschillen vooral in de kwaliteit. Dit is onder andere terug te zien in het gewicht. Transportbokken die zwaar van gewicht zijn, zijn veel steviger en kunnen beter tegen een stootje ('hufter-proof'). Dit in vergelijking met transportbokken die licht van gewicht zijn. Zeker als er veel met een transportbok moet worden gesleept, bijvoorbeeld bij verhuur, dan is een zware transportbok een veel betere keuze. Zware transportbokken hebben over het algemeen dan ook een langere levensduur.

Eenvoudig een transportbok kopen is al in een paar klikken online geregeld. Heb je advies nodig? Neem contact op met ons deskundig team.