0
 • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Dranghekbanner | 12
Dranghekbanner | 12
Prijs vanaf € 24,13 (ex.btw)
 • UV bestendig
 • Eigen opdruk mogelijk
Vergelijken
Dranghekbanner mesh
Dranghekbanner | 12 | Mesh
Prijs vanaf € 24,13 (ex.btw)
 • UV bestendig
 • Eigen opdruk mogelijk
Vergelijken
Dranghekbanner 16
Dranghekbanner | 16
Prijs vanaf € 22,27 (ex.btw)
 • UV bestendig
 • Eigen opdruk mogelijk
Vergelijken
Dranghekbanner mesh 16
Dranghekbanner | 16 | Mesh
Prijs vanaf € 22,27 (ex.btw)
 • Licht winddoorlatend
 • Eigen opdruk mogelijk
Vergelijken
Dranghekbanner 19 |
Dranghekbanner | 19
Prijs vanaf € 24,13 (ex.btw)
 • Op maat gemaakt
 • UV bestendig
Vergelijken
Dranghekbanner mesh 19
Dranghekbanner | 19 | Mesh
Prijs vanaf € 24,13 (ex.btw)
 • Licht winddoorlatend
 • Eigen opdruk mogelijk
Vergelijken
Dranghekbanner 19 | Premium
Dranghekbanner | Premium 19
Prijs vanaf € 41,39 (ex.btw)
 • UV bestendig
 • Dubbelzijdige opdruk
Vergelijken
Dranghekdoek premium mesh
Dranghekbanner | Dubbelzijdig 19 | Mesh
Prijs vanaf € 41,39 (ex.btw)
 • Licht winddoorlatend
 • Dubbelzijdige opdruk
Vergelijken
Glasservice van der Galiën | Bouwhekken Nederland

'Bouwhekken Nederland heeft mij voorzien van een prachtige banner op maat voor reclame doeleinden.'

Lennart van der Galiën Glasservice van der Galiën

Dranghekdoeken

Dranghekdoeken geven saaie stalen dranghekken eenvoudig een verzorgde uitstraling en een aangekleed geheel. Dranghekken worden regelmatig ingezet tijdens evenementen om publiek op afstand te houden, de juiste richting op te leiden en om te voorkomen dat ze ergens komen waar ze niet mogen zijn.

Door dranghekdoeken te laten bedrukken kun je bijvoorbeeld belangrijke informatie makkelijk delen met het publiek. Dranghekdoeken zijn het perfecte non-verbale communicatiemiddel.

 1. Zichtbaarheid sponsoren: dranghekdoeken voorzien van bedrijfslogo’s
 2. Bewegwijzering: een looproute op dranghekdoeken drukken
 3. Naamsbekendheid vergroten: dranghekdoeken met je eigen bedrijfslogo, bedrijfswaarde en meer
 4. Informatief: dranghekdoeken met tekst waarop het publiek belangrijke highlights kan lezen

Dranghekdoeken bedrukken

Dranghekdoeken, ook bekend als dranghekbanners, kunnen (full-color) worden bedrukt; dranghekdoeken bedrukt. Het bedrukken van dranghekdoeken kan met een eigen ontwerp of een ontwerp die wij voor je maken. Houd er bij een eigen ontwerp rekening mee dat dranghekdoeken omgezoomde randen hebben met zeilringen, voor de bevestiging op dranghekken. Deze ringen zitten om de 30 cm en op 2 cm uit de kant. Laat deze ruimte vrij van tekst of afbeelding om te voorkomen dat het ontwerp niet mooi tot zijn recht komt op de dranghekdoeken.

> Aanleverspecificaties voor dranghekdoeken

Enkelzijdig bedrukken dranghekdoeken

Het bedrukken van dranghekdoeken kan enkelzijdig of dubbelzijdig. Een standaard dranghekdoek, met een afmeting van 209 x 82,5 cm of 243 x 77 cm, wordt altijd aan één kant bedrukt. Je boodschap is alleen aan de voorzijde van het dranghek zichtbaar. Met behulp van tiewraps zijn dranghekdoeken eenvoudig aan het dranghek te bevestigen.

Dubbelzijdig bedrukken dranghekdoeken

Naast enkelzijdig bedrukte dranghekdoeken, is er ook een dubbelzijdig bedrukt dranghekdoek; dranghekbanner premium. Dit dranghekdoek is langer (243 x 161,6 cm) dan een standaard dranghekdoek en wordt om het dranghek heen gevouwen. Het dranghekdoek valt als een perfect aansluitende jas om het dranghek en is met behulp van tiewraps vast te zetten. Beide bovenhoeken van dit dranghekhoek hebben uitsparingen, zodat het dranghek ook met het doek eenvoudig op te tillen en te verplaatsen is.

Door de dubbelzijdige bedrukking van het dranghekdoek is je ontwerp aan beide kanten van het dranghek zichtbaar. En geven de rijen dranghekken een verzorgde uitstraling.

Kwaliteit dranghekdoeken

Dranghekdoeken zijn gemaakt van stevig pvc-zeildoek (frontlit 510 gr/m2) of van mesh (frontlit 270 gr/m) en zijn water- en UV-bestendig. Daarnaast hebben beide type dranghekdoeken een B1 certificering qua brandklasse. Dat wil zeggen dat de dranghekdoeken, volgens DIN 4102, moeilijk ontvlambaar zijn, dan wel een brandvertragende werking hebben. Kortom, een veilige en betrouwbare kwaliteit dranghekdoek is gewaarborgd.

Dranghekdoeken van PVC

Een dranghekdoek van pvc-zeildoek is sterk, scheurt niet snel en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Door de gesloten structuur van PVC is het detailniveau van een opdruk haarscherp.

Een nadeel van dit zeildoek is dat de wind er niet doorheen kan en het dranghekdoek veel wind kan vangen. Er is een reële kans dat een hele rij dranghekken hierdoor omwaait en mogelijk schade veroorzaakt aan derden of aan het dranghekdoek zelf. Op plaatsen waar veel wind is, adviseren wij dan ook om te kiezen voor dranghekdoeken van mesh.

Dranghekdoeken van Mesh

Dranghekdoeken van Mesh hebben een open, gaasachtige structuur en zijn wind doorlatend. De kans dat rijen dranghekken omwaaien is hierbij wat kleiner ten opzichte van de pvc-variant. Door de open structuur van mesh is de detaillering van de opdruk minder scherp en heeft een mattere uitstraling dan bij een dranghekdoek van PVC.

Dranghekdoeken bestellen

Gepersonaliseerde dranghekdoeken bestellen kan eenvoudig in een paar klikken. Elk dranghekdoek heeft zijn eigen afmetingen en is passend op zijn eigen type dranghek. Heb je bij het bestellen van de juiste dranghekdoeken advies nodig? Neem direct contact op met ons deskundige team.

Tip: Vergeet niet om meteen tiewraps erbij te bestellen. Dan kun je gelijk aan de slag zodra de dranghekdoeken bij je zijn afgeleverd.

Veelgestelde vragen
Welke materialen worden gebruikt voor dranghekdoeken?

Onze dranghekdoeken zijn gemaakt van stevig pvc-zeildoek (frontlit 510 gr/m2) of van mesh (frontlit 270 gr/m). Deze materialen zijn duurzaam, water- en UV-bestendig en kunnen worden bedrukt met afbeeldingen en tekst. Beide materialen hebben daarbij een B1 certificering qua brandklasse.

Is een dranghekdoek makkelijk te monteren?

Ja, een dranghekdoek is over het algemeen eenvoudig aan een dranghek vast te maken met behulp van tie-wraps. Dit kun je alleen doen of samen met iemand.

Kunnen dranghekdoeken worden bedrukt met reclame?

Jazeker, dranghekdoeken kunnen prima worden bedrukt met afbeeldingen, logo's of tekst.

Op die manier kun je bijvoorbeeld belangrijke informatie makkelijk delen met het publiek of kun je de zichtbaarheid van sponsoren of je eigen bedrijf vergroten.

Waarvoor kan ik een dranghekdoek gebruiken?

Dranghekdoeken kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Naast dat het privacy kan bieden is het een handig non-verbaal communicatiemiddel. Zo zie je vaak dat er sponsoradvertenties op staan, worden evenementen gepromoot, kun je een bepaalde sfeer creëeren met afbeeldingen of tekst en kun je belangrijke informatie delen met het publiek.

Is er voor ieder dranghek een passend dranghekdoek?

Standaard hebben wij voor ieder klassiek stalen dranghek een passend dranghekdoek. Let goed op de afmeting van de dranghekken die je hebt, wanneer je een dranghekdoek uitkiest.

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact met ons team, wij helpen je graag met het maken van de kuiste keuze.

Kan ik dranghekdoeken vaker gebruiken?

Jazeker, je kunt dranghekdoeken hergebruiken. Dranghekdoeken zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en herhaaldelijk gebruik. Mits je er natuurlijk wel zorgvuldig mee om gaat en opbergt.

Zijn er speciale dranghekdoeken voor binnen?

Onze dranghekdoeken kunnen zowel buiten als binnen worden gebruikt. Binnen worden dranghekdoeken vaak gebruikt tijdens evenementen, beurzen of andere gelegenheden waar sfeercreatie, branding of privacy gewenst is.

Is er verschil tussen het bedrukken van PVC dranghekdoek en Mesh dranghekdoek?

Door de gesloten structuur van het PVC materiaal is het detailniveau van een opdruk haarscherp. Dit in tegenstelling tot de open structuur van Mesh doek, waarbij de detaillering van de opdruk minder scherp en een mattere uitstraling heeft.