0
 • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Extra hoog hekwerk maken

Of je nu een klein renovatieproject, een grootschalige bouw of evenement organiseert; het terrein kun je doorgaans het veiligst afschermen door gebruik te maken van tijdelijk hekwerk. In de meeste gevallen is de standaard hoogte (2.00 meter) van bouwhekken voldoende om ongewenste gasten buiten de deur te houden en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat (bouw)materialen niet buiten het terrein rondslingeren.

Helaas weerstaat lang niet iedereen de drang om over standaard tijdelijk hekwerk heen te klimmen. Of vereist jouw project mogelijk meer afscherming, veiligheid of communicatiemogelijkheden. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor extra hoog tijdelijk hekwerk en/of je bouwhekken te verhogen.

Extra hoog hekwerk bestaat uit twee verschillende type bouwhekken die bovenop elkaar worden gemonteerd. Hiermee komt de totale hoogte van het tijdelijk hekwerk op 3.10 meter.

Voordelen extra hoog hekwerk

 1. Een veilige omgeving creëren voor zowel werknemers als het publiek. Onbedoeld kunnen mensen in gevaarlijke zones terechtkomen of blootgesteld worden aan vallende voorwerpen, machines of andere bouwmaterialen, met alle gevolgen van dien.
 2. Een effectieve barrière die voorkomt dat onbevoegde personen toegang krijgen tot je bouw- of evenemententerrein. Zo’n terrein is altijd een makkelijk doelwit voor vandalisme en diefstal. Wat kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen en vertragingen van het project.
 3. Goede zichtbaarheid, waardoor eventuele gevaren beter kunnen worden gemarkeerd.
 4. Geluidsreductie, door geluidswerende doeken op het hekwerk te plaatsen kun je een tijdelijke geluidswal creëren.
 5. Mogelijkheid voor communicatie met het publiek. Door gebruik te maken van bedrukte bouwhekdoeken op het extra hoge hekwerk, zijn nooduitgangen, EHBO-posten, toiletten en andere belangrijke punten eenvoudig aan te geven.

NB. Hoewel extra hoog hekwerk voordelen heeft, is het goed je te realiseren dat extra hoog hekwerk óók extra gevoelig is voor wind en vandalisme. De juiste montage, een stabiele basis en goede ondersteuning is dus zeer belangrijk. Alleen zo voorkom je onnodige schade en ongelukken aan de omgeving en passanten.

Hoe maak je extra hoog hekwerk

Extra hoog hekwerk maken kun je eenvoudig zelf doen door de juiste stappen te volgen.

TIP: Heb je zelf geen tijd om extra hoog hekwerk te plaatsen? Of wil je deze klus liever uitbesteden aan professionals, zodat jij je kunt concentreren op andere aspecten van het project? Dan kun je kiezen voor ‘Montage door Bouwhekken Nederland’.

Benodigde materialen voor extra hoog hekwerk:

 • x-aantal bouwhek MOBI of bouwhek MOBI light
 • x-aantal opzethekken > bouwhek MOBI 110 H  (aantal is gelijk aan het aantal standaard formaat bouwhekken)
 • x-aantal setjes verlengbuizen; er zijn 2 verlengbuizen nodig per bouwhek
 • x-aantal bouwhekschoren; iedere bouwhek heeft minstens 1 bouwhekschoren nodig
 • x-aantal bouwhekvoeten; aantal voeten is gelijk aan het aantal bouwhekken
 • x-aantal bouwhekklemmen; aantal klemmen is gelijk aan het totale aantal bouwhekken
 • optioneel: voeg prikkeldraadhouders (2 per opzethek) en prikkeldraad toe voor extra beveiliging en om overklimmen extra onaantrekkelijk te maken
 • optioneel: kies de juiste (bedrukte) bouwhekdoeken om het terrein aan te kleden, het zicht te ontnemen of geluiden te reduceren

Vergeet niet de juiste gripsleutel of dopsleutel mee te bestellen, zodat je de bouwhekklemmen en bouwhekschoren in een handomdraai vast kunt zetten. En tie wraps voor het vastmaken van bouwhekdoeken.

Stap 1: Zorg voor een goede stevige hekwerklijn als basis. Een stevige basis begint bij de ‘voeten’, leg deze op de juiste plek en plaats de bouwhekken in de bouwhekvoeten.

Bevestig bouwhekklemmen tussen de bouwhekken om één strakke aaneengesloten rij te creëren. En monteer vervolgens de bouwhekschoren om de 1 à 2 bouwhekken om te voorkomen dat de zware rij bouwhekken in zijn geheel gaat hangen of omwaait. Extra hoog hekwerk is extra gevoelig voor weersinvloeden.

Let op: Het type bouwhek dat je gebruikt moet sterk genoeg zijn om het extra gewicht van het bouwhek die erop wordt geplaatst te kunnen dragen. Bouwhek industrieel of bouwhek mobi zijn hiervoor de beste keuze.

Stap 2: Verlengbuizen plaatsen. Plaats verlengbuizen in iedere verticale staander van de bouwhekken die je zojuist hebt geplaatst.

Zorg ervoor dat de verlengbuis volledig tot aan de ring in de zijbuis valt, zodat het opzethek recht bovenop het bouwhek staat.

Stap 3: Opzethekken koppelen. Plaats de opzethekken (bouwhek  MOBI 110 H) over de verlengbuizen. Monteer ook bouwhekklemmen tussen de opzethekken voor een extra stevig geheel.

TIP: Plaats het opzethek ‘op zijn kop’ om de kier tussen beide bouwhekken kleiner te maken.

Stap 4: Extra beveiliging. Voeg prikkelhouders met prikkeldaad bovenop het opzethek toe voor optimale beveiliging en om 'overklimmen' praktisch onmogelijk te maken.

Stap 5: Complete afscherming. Bevestig bouwhekdoeken met behulp van tie wraps [link] op de bouwhekken om het terrein aan te kleden, het zicht te beperken of geluidsoverlast te verminderen.

Advies extra hoog hekwerk

Extra hoog hekwerk kan nodig zijn wanneer standaard tijdelijk hekwerk niet afdoende is om een bouwproject of evenement veilig af te schermen. Die extra veiligheid kun je eenvoudig realiseren door je tijdelijk hekwerk te verhogen met opzethekken. Door opzethekken van 1.10 meter hoog op het hekwerk te plaatsen, komt de totale hoogte van het hekwerk op 3.10 meter. En creëer je een imposante barrière.

Ieder project is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Met onze kennis en ervaring met grote en kleine projecten denken wij graag met je mee voor de beste afscherming van jouw project. Neem vrijblijvend contact op met ons team.