0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Hoe je bouwhekken slim opslaat

Laatste ge├╝pdated:

Bouwhekken worden vaak voor meerdere projecten gebruikt. Vooral wanneer je voor sterke bouwhekken met een lange levensduur hebt gekozen, kunnen ze met gemak veelvuldig worden ingezet. De bouwhekken worden dan regelmatig gedemonteerd en vervoerd naar het volgende project of opslagloods. Om ervoor te zorgen dat bouwhekken niet onnodig beschadigen tijdens het transport of opslag, zijn er verschillende mogelijkheden om ze op te slaan. Het voordeel? Je verlengt de levensduur en je kunt de bouwhekken moeiteloos hergebruiken.

Opties voor opslag en transport van bouwhekken

Bij het maken van een keuze (qua transportsysteem) is er eigenlijk maar één belangrijke vraag die je jezelf moet stellen: wat wil je opslaan? Alleen bouwhekken of bouwhekken samen met de benodigde bouwhekaccessoires zoals bouwhekvoeten, bouwhekklemmen, schoren en grondpinnen. Voor beide antwoorden zijn er een aantal opties. In de regel hebben de verschillende transportsystemen plaats voor 20 tot 30 bouwhekken.

Transport en opslag bouwhekken

Transportbok voor alleen bouwhekken

  • Een laadplatform (25 of 26 bouwhekken)
  • Een transportpallet (20 of 30 bouwhekken)
  • Bunkerset opbergsysteem (28 bouwhekken)

Transportbok voor bouwhekken en bouwhekaccessoires

  • Combipallet (30 bouwhekken, 30 bouwhekvoeten en 30 bouwhekklemmen)
  • Combipallet HD (28 bouwhekken, 40 bouwhekklemmen, 32 bouwhekvoeten en 10 schoren)

Praktisch overwegingen

Daarbij kun je kijken naar de wijze van opslag. Bouwhekken kunnen horizontaal of verticaal worden opgeslagen. Bij het horizontaal opslaan van bouwhekken liggen de bouwhekken bovenop elkaar gestapeld. En hoewel dit makkelijk stapelen is en de bouwhekken stabiel liggen, kunnen de onderste bouwhekken beschadigd raken door het zware gewicht van boven. Voordeel van een horizontaal platform is dan wel weer dat ze kunnen worden gestapeld. Door de laadplatformen op elkaar te plaatsen kun je efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte in de opslag.

Bouwhekken verticaal opslaan is over het algemeen ergonomisch, gebruiksvriendelijker en geeft minder ruimte voor beschadigingen aan de bouwhekken. Dit type transport- en opslagsysteem kan tevens een extra ruimte hebben onder de bouwhekken voor bouwhekaccessoires.

Kwaliteit en praktisch gebruik

Neem ook in je overweging mee dat de kwaliteit en het praktische gebruik van de verschillende transportbokken sterk van elkaar verschilt. Een stevig en oerdegelijk transportbok is vaak zwaarder van gewicht, waardoor deze beter bestand is tegen beschadigingen (‘hufterproof’) dan een lichter transportbok. Een lichter gewicht transportbok heeft dan weer als voordeel dat deze vaak compacter zijn en dus minder ruimte in beslag nemen wanneer er geen bouwhekken in staan.

Ondanks dat het materiaal waarvan een transportbok is gemaakt er oerdegelijk uitziet, kun je er niet zomaar slordig mee omspringen. Bepaalde beschadigingen kunnen dusdanig zijn dat de transportbok deels of in zijn geheel niet meer bruikbaar is. Als voorbeeld: een transportpallet heeft opzetbuizen waar de bouwhekken opgezet moeten worden. Wanneer een opzetbuis verbogen is, past de buis van het bouwhek er niet meer op en kunnen er minder bouwhekken op de transportbok worden geplaatst.

Optimaliseren van ruimte

Transportbok bouwhekkenAllereerst zorgt een transportbok voor veiligheid: de bouwhekken zijn compact gebundeld tijdens transport waardoor deze niet kunnen verschuiven en de kans op ongelukken relatief klein is.

Een transportbok neemt relatief weinig ruimte in beslag en kan in veel gevallen ook nog eens worden ‘gestapeld’. Daarbij zijn de meeste transportbokken voorzien van heftruckuitsparingen en/of hijsogen om het stapelen en verplaatsen eenvoudig te maken. Zo kun je in je opslagloods praktisch aan de slag om de ruimte efficiënt in te delen.

Een georganiseerde en ruimte besparende werkomgeving vermindert het risico op zoekgeraakte onderdelen, bevordert een soepele logistiek en bespaart kostbare tijd.

Bouwhekken slim opslaan kan op verschillende manier en is op de lange termijn kostenbesparend, verlengd de levensduur van de bouwhekken, bespaart ruimte en draagt bij aan veiligheid.