• Hoogwaardige kwaliteit
  • Levering binnen 24 uur mogelijk
  • Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om u te voorzien van advies op maat."

Bouwhek Accessoires

Bij het afzetten van een terrein gaat u ervan uit dat de bouwhekken de hele periode blijven staan, zonder om te waaien, door te buigen of kapot te gaan. De weerselementen heeft u echter niet in de hand. Maar door gebruik te maken van de juiste accessoires kunt u wel een veilige en stabiele afzetting creëeren. De noodzakelijke accessoires hebben wij voor u op een rijtje gezet.

1. Bouwhekvoeten

Ieder bouwhek heeft een basis nodig om in te staan of aan te hangen. Zonder deze basis kan een bouwhek niet zelfstandig blijven staan. Een bouwhekvoet is de meest gekozen optie voor die stabiele basis, doordat deze op verschillende ondergronden zijn werk goed doet.
Het grote zware blok heeft meerdere gaten waar de poten van het bouwhek stevig in kunnen worden geplaatst. In de regel betekent hoe zwaarder de voet, des te beter de kwaliteit van de voet én het totale hekwerk.

De beste bouwhekvoeten:

2. Bouwhek koppeling

Naast een stabiele basis is het belangrijk om de bouwhekken onderling aan elkaar te koppelen, zodat ze niet ten op zichte van elkaar heen en weer kunnen bewegen. Deze koppeling is simpel te maken door een bouwhekklem -ook wel bouwhek koppeling- tussen de hekken te plaatsen. Er zijn verschillende bouwhekklemmen, van eenvoudig tot zwaar beveiligde varianten.

Bouwhekklem standaardBouwhekklem extra dikBouwhekklem beveiligd

3. Schoren

Minstens zo belangrijk voor een strakke hekwerklijn zijn schoren. Een schoor is een buis die schuin, in een hoek van 45°, tegen een bouwhek wordt geplaatst om de stijfheid van de hele constructie te vergroten. De ene zijde wordt tussen de bouwhekklem bevestigd, de andere zijde wordt doormiddel van een speciale grondpin in de grond verankerd. Hierdoor krijgt met name de Hollandse wind geen grip op het hekwerk.

Het advies is om in ieder geval om de drie bouwhekken een schoor te plaatsen. Wanneer er banners of doeken op het hekwerk zitten, dan zullen de schoren om en om moeten worden bevestigd. Banners en doeken zijn enorme windvangers die de hele constructie snel kunnen laten omvallen. Als de bouwhekken eenmaal omver liggen zijn ze lastig omhoog te zetten, raken ze beschadigd en kunnen ze zelfs onbruikbaar worden.

4. Praktische extra's

Om het gemak van het plaatsen, beveiligen en dagelijks gebruik van de bouwhekken te verhogen zijn er meerdere handige accessoires. Denk hierbij aan poortsystemen, loopwielen, bouwheksloten, scharnieren, muurhaken, anti-uittil haken en meer.

Ook zijn er uiteraard bouwhekdoeken en banners verkrijgbaar. Deze schermen uw project visueel af van de omgeving en zijn makkelijk te voorzien van reclame en nuttige informatie.

Persoonlijk advies

Snel en makkelijk de beste oplossing voor uw project?

Neem telefonisch contact met ons op 0512 - 538 676 of mail ons via het contactformulier.