0
  • Je hebt momenteel geen producten in je winkelwagen.
Vergelijken
Hoogwaardige kwaliteit
Levering binnen 1-2 werkdagen
Goedkoopste van Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om je te voorzien van advies op maat."

Dranghekken vergelijken

Om de keuze voor het juiste dranghek eenvoudiger te maken, hebben wij een vergelijkingstabel samengesteld. Naast de technische specificaties is in één oogopslag te zien waarvoor het dranghek het beste ingezet kan worden. 

Er is gekozen voor een breed assortiment dranghekken die elkaar goed aanvullen. Op deze manier is er altijd een geschikt dranghek, voor ieder project. 

Dranghekken vergelijken

Tips voor aanschaf van dranghekken

We hebben een aantal aandachtspunten voor je opgeschreven voordat je dranghekken koopt. Daarbij hebben we zoveel mogelijk vanuit onze eigen ervaring geschreven. Heb je na het lezen van de tips nog vragen. Dan helpen we je graag verder in onze chat, via e-mail of bel ons tijdens werkdagen.

Waar wil je dranghekken voor gebruiken?

Alle dranghekken kunnen in principe op dezelfde wijze worden ingezet, als eenvoudige (weg)afzetting en om mensen te (be)geleiden. Goed hierbij is om te letten op de vorm en het aantal spijlen in het dranghek. Wanneer er bijvoorbeeld veel spijlen in een dranghek zitten, staan deze dichter bij elkaar waardoor ze kindvriendelijk zijn.

Het gewicht van het dranghek.

Een zwaar dranghek betekent in basis dat het hek steviger is ('hufterproof') en van betere kwaliteit. Ze kunnen beter tegen een stootje dan lichte dranghekken. Zeker wanneer je ervoor kiest om ze intensief te gebruiken is een kwalitatief zwaarder dranghek de beste keuze. Bij intensief gebruik zullen de hekken regelmatig versleept worden waardoor externe krachten schade veroorzaken. Wanneer een dranghek niet regelmatig nodig is, volstaat een lichter model prima.

Let op de pootjes van het dranghek

Ieder dranghek heeft zijn eigen vorm pootjes. Zo zijn zogenaamde v-poten goed stapelbaar. Ronde poten daarentegen laten zich slecht stapelen. Wanneer dranghekken goed stapelbaar zijn, zijn ze beter te hanteren en zullen ze minder snel beschadigen. Daarbij besparen goed gestapelde dranghekken veel ruimte, niet alleen in de opslag maar ook tijdens het transport.

Snel en goedkoop of duurzaam en kwaliteit?

Er is keuze uit een budget, degelijk en kwaliteit dranghek. Deze benamingen geven de prijs-kwaliteitverhouding weer. Zo staat budget voor een voordelig dranghek die licht van gewicht is. Een degelijk dranghek voor een gebalanceerd evenwicht tussen de prijs en kwaliteit. En staat kwaliteit voor hoogwaardige en duurzame kwaliteit, veel waar voor je geld.   


Kom je er toch nog niet helemaal uit?
Het enthousiaste Bouwhekken Nederland team helpt je graag verder!