• Hoogwaardige kwaliteit
  • Levering binnen 24 uur mogelijk
  • Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om u te voorzien van advies op maat."

* Verplichte velden

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bouwhekken vergelijken

Bij de zoektocht naar het juiste bouwhek kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Het aanbod is zo divers. Daarom hebben wij een selectie van bouwhekken die elkaar complementeren.

Met behulp van de vergelijkingstabel ziet u in één oogopslag waarvoor een bouwhek het beste ingezet kan worden en welke specificaties het bouwhek heeft.

Vergelijkingstabel bouwhekken

Tips voor aanschaf

Stap 1: Waarvoor gaat u het bouwhek inzetten?

Is het een tijdelijke oplossing of voor een langere periode. Alleen als eenvoudige afzetting of daadwerkelijk voor het beveiliging van uw terrein om ongewenste gasten buiten te houden. Of wellicht voor het creëeren van een toegangspoort, voor voertuigen of voetgangers.

Stap 2: Kijk naar het gewicht van het bouwhek.

In de basis betekent dat een zwaar bouwhek meer materiaal bevat dan een licht bouwhek, het hierdoor steviger is ('hufterproof') en van betere kwaliteit is. Dit extra materiaal is bijvoorbeeld terug te vinden in de lasverbinding; machinaal/ of handgelast. Waarbij een handgelaste verbinding dikker en sterker is doordat er materiaal wordt toegevoegd tijdens het lasproces. Bij machinaal lassen wordt alleen stroom/weerstand/warmte gebruikt om materialen aan elkaar te hechten.

Stap 3: Bevat het bouwhek extra opties?

Wanneer een bouwhek bijvoorbeeld een extra middenbuis heeft of extra verstevigingen in de hoeken, dan zal het bouwhek van betere kwaliteit zijn en tevens een langere levensduur hebben.

Stap 4: Wilt u snel en goedkoop of duurzaam en kwaliteit?

Er is keuze uit een budget, professioneel en industrieel bouwhek. Deze benamingen geven de prijs-kwaliteitverhouding weer van de bouwhekken. Bouwhek budget is aantrekkelijk geprijsd, maar is van een lage kwaliteit en heeft een zeer korte levensduur. Bouwhek professioneel heeft een gebalanceerd evenwicht tussen prijs, kwaliteit en levensduur.  Bouwhek industrieel staan voor hoogwaardige kwaliteit, lange levensduur en betaalt zichzelf zeker terug in de loop van de tijd. Voor betere bescherming tegen overklimmen is er de Bouwhek anti climb MB MH . welke een gebalanceerd evenwicht heeft tussen prijs, kwaliteit en levensduur.

 Stap 5: Wilt u maatwerk?

Naast het standaard assortiment zijn er ook bouwhekken met andere afmetingen beschikbaar. Zo is de bouwhek | 120 lager en de bouwhek | 220 minder breed in vergelijking met een standaard bouwhek. Om openingen in het hekwerk te maken kunt u gebruik maken van een enkele deur (looppoort voetgangers) of dubbele deur (voor voertuigen). Indien er gevraagd wordt naar half open en half dicht hekwerk dan kunt u gebruik maken van city fence combi hekken. Deze bouwhekken worden veelal toegepast in de stad en op stations.

Komt u er toch nog niet helemaal uit?
Het enthousiaste Bouwhekken Nederland team helpt u graag verder!