• Hoogwaardige kwaliteit
 • Levering binnen 24 uur mogelijk
 • Persoonlijk advies
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

"Wij staan klaar om u te voorzien van advies op maat."

Veelgestelde vragen

Kopen & huren

Kopen

  1. Wat kost een bouwhek?
   De prijs van een bouwhek loopt uiteen van € 22,95 per hek tot € 59,95 per hek. Deze prijs is afhankelijk van de gekozen kwaliteit van het bouwhek en het aantal. Ieder type bouwhek heeft staffelkorting; hoe meer u aanschaft, hoe lager de stukprijs.

  2. Wat is de levensduur van een bouwhek?
   Gemiddeld is de levensduur van een bouwhek drie jaar. Afhankelijk van de kwaliteit van het bouwhek en hoe zuinig er mee om wordt gegaan zal dit minder dan drie jaar of juist meer dan drie jaar zijn.

  3. Kan ik een bouwhek vaker dan één keer gebruiken?
   Afhankelijk van de gekozen kwaliteit van het bouwhek en hoe er mee om wordt gegaan is het zeker mogelijk om een bouwhek vaker dan één keer te gebruiken.

  4. Verkopen jullie ook gebruikte bouwhekken/tweedehands bouwhekken?
   Ook gebruikte/tweedehands bouwhekken en bouwheksets zijn bij ons te koop. Deze zijn door ons gecontroleerd op veiligheid en kritische beschadigingen.

  5. Ik heb onverwachts morgen al bouwhekken nodig! Kunnen jullie dit leveren?
   Dankzij onze ruime voorraad bouwhekken is het vaak mogelijk om binnen 24 uur een spoedlevering bij u te bezorgen. Uiteraard kunt u de bestelling ook zelf ophalen in Kollum. 

Huren

 1. Kan ik ook bouwhekken huren in plaats van kopen?
  Het is zeker mogelijk om bouwhekken te huren bij ons. Dit kan al bij afname vanaf 100 meter hekwerk. Om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen verhuren wij bouwhekken altijd als een complete set, bestaande uit een bouwhek met bouwhekvoet en koppelstuk (bouwhek koppeling).

 2. Hoe kan ik bouwhekken huren?
  Door het verhuurformulier in te vullen en te verzenden. Wanneer uw aanvraag bij ons binnen is nemen wij binnen één werkdag contact met u op.

 3. Wat zijn de huurkosten?
  De huurkosten variëren per bouwhek van € 0,60 per week tot € 2,50 per week. Dit is onder andere afhankelijk van de looptijd, het aantal bouwhekken, met of zonder zeil en de afleverlocatie. Neem voor een exacte prijsbepaling contact met ons op. 

 4. Kan ik extra bouwhekken huren tijdens mijn huurperiode?
  Het is zeker mogelijk om tijdens een lopende huurperiode extra bouwhekken te huren. De meerprijs hiervoor -afhankelijk van de looptijd, het aantal bouwhekken, met of zonder bouwhekdoek en de eventuele afleverlocatie- varieert van € 0,60 per week tot € 2,50 per week per bouwhek. Voor een exacte prijsbepaling kunt u het beste contact met ons opnemen.
   
 5. Wat zijn jullie huurvoorwaarden?
  Onze verhuurvoorwaarden zijn opgenomen in de algemene voorwaarden, onder artikel 9.

 

Bestellen & betalen

Bestellen, wijzigen, annuleren

 1. Hoe kan ik bouwhekken bestellen?
  Plaats uw gekozen bouwhek in de digitale vrachtwagen via de oranje knop en doorloop het betaalproces. Wanneer u de bestelling plaatst via uw Bouwhekken-account dan verloopt de bestelling nog sneller, omdat wij al een aantal gegevens van u hebben. Uiteraard is het ook mogelijk om zonder account bouwhekken te bestellen.

 2. Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?
  Om uw bestelling te wijzigen of te annuleren kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

Betaalmogelijkheden

 1. Op welke manier kan ik mijn bestelling betalen?
  Online kunt u betalen met iDEAL, SEPA (overboeking) of doormiddel van een handmatige overboeking (op factuur). Voor België verloopt de betaling via Bancontact.

 2. Wat is het rekeningnummer van Bouwhekken Nederland?
  Ons rekeningnummer is NL64RABO0113589395. Vermeld bij het betalen altijd uw naam en factuurnummer of ordernummer.

 3. Kan ik ook achteraf betalen?
  Voor onze vaste klanten is het mogelijk om achteraf middels een factuur te betalen. Voor nieuwe klanten geldt in eerste instantie een betaling vooraf. Mocht dit voor u als nieuwe klant voor problemen zorgen, neem dan contact met ons op zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.

 

Bezorgen & ophalen

Bezorgen

 1. Bezorgen jullie mijn online bestelling ook?
  Wij bezorgen uw bestelling door héél Nederland én België; aan huis, op de bouwplaats, het evenemententerrein, op de locatie die u wenst.

 2. Wat zijn de bezorgkosten?
  De bezorgkosten variëren per product, het aantal en de afleverlocatie. De definitieve bezorgkosten worden weergegeven wanneer alle gegevens zijn ingevuld tijdens het bestelproces.

  Om u een indicatie te geven:
  indicatie bezorgkosten
   


 3. Hoeveel levertijd zit er op mijn bestelling?
  De gemiddelde levertijd is 1-2 werkdagen. Dankzij onze ruime voorraad is het vaak ook mogelijk om een spoedlevering te plaatsen. Dan leveren wij uw bestelling binnen 24 uur.

 4. Kan mijn bestelling ook op een bepaald tijdstip worden geleverd?
  Dat is zeker mogelijk. Na overleg bezorgen wij uw bestelling op het afgesproken tijdstip. Voor deze service op maat kan een meerprijs worden berekend.

Ophalen

 1. Kan ik mijn bestelling ook zelf ophalen?
  U bent van harte welkom in Kollum om uw bestelling op te halen! Tijdens het bestelproces kunt u aangeven dat u zelf langs komt in Kollum voor uw bestelling.

 2. Waar kan ik mijn bestelling ophalen?
  Op ons bezoekadres: Riddersmaweg 8 in Kollum

 

Advies & hulp bij kiezen

 1. Wat zijn de afmetingen van een bouwhek?
  Een standaard bouwhek heeft een hoogte van 200 cm en is 350 cm breed. Daarnaast hebben wij nog twee andere modellen bouwhekken; een laag bouwhek en een smal bouwhek. Een laag bouwhek (Bouwhek | 120) heeft een hoogte van 120 cm en is 350 cm breed. Een smal bouwhek (Bouwhek | 220) is 200 cm hoog en 220 cm breed. 

 2. Hoeveel weegt een bouwhek?
  Een bouwhek weegt tussen de 14 - 28 kg, afhankelijk van de kwaliteit. Een eenvoudig bouwhek weegt 14 kg, een robuust duurzaam bouwhek weegt 28 kg.

 3. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van bouwhekken?
  Let bij de aanschaf van een bouwhek met name op het gewicht van een bouwhek en de extra opties die een bouwhek verstevigen.
  In de regel betekent een zwaarder bouwhek:
   Betere kwaliteit materiaal; naverzinkt, dikke laag zink.
   Duurzamer; handgelast, dikkere en sterkere verbindingen.
   Beveiligd uw project beter; moeilijker te verplaatsen voor dieven.

 4. Is er kwaliteitsverschil tussen de verschillende bouwhekken?
  Er is wel degelijk verschil in kwaliteit tussen de verschillende bouwhekken. Dit verschil is terug te vinden in het gewicht, mogelijke extra's (bijvoorbeeld een middenbuis of hoekschoren), afwerking (voorverzinkt of naverzinkt) en de lasverbinding (machinaal of handmatig). Op iedere productpagina zijn de specificaties weergeven. Kijk ook eens bij 'bouwhekken vergelijken' om de verschillen tussen de bouwhekken in één oogopslag met elkaar te vergelijken. 

 5. Wat is het verschil tussen een nieuw en gebruikt bouwhek?
  Een gebruikt bouwhek is al een bepaalde periode ingezet geweest om een terrein af te schermen of te beveiligen. Deze hekken komen met name uit onze verhuurservice. Hier zijn ze geselecteerd op kwaliteit en veiligheid voordat ze de verkoop in mogen.

 6. Waar kan ik een bouwhek allemaal voor gebruiken?
  Een bouwhek kan worden gebruikt voor het afzetten van een bouwplaats of bijvoorbeeld een evenement. Voor de veiligheid. Maar ook om projecten visueel af te schermen. Daarnaast worden ze regelmatig gebruikt als (semi) permanent hekwerk voor eigen terrein of als afzetting in de tuin.

 7. Heb ik meer producten nodig dan alleen bouwhekken om stabiel (tijdelijk) hekwerk te maken? 
  Om ervoor te zorgen dat bouwhekken daadwerkelijk veilig en stabiel staan is het nodig om ze in een kunstof voet of een betonnen voet te plaatsen. Daarbij moeten ze aan elkaar worden gekoppeld middels een koppelstuk. En wordt het plaatsen van schoren sterk aanbevolen om een stabiel geheel te creëeren. 

 8. Bestaat er een veiligheidskeurmerk voor bouwhekken?
  Officieel is er geen erkend keurmerk voor bouwhekken in Nederland. Er zijn wel leveranciers die het CE-keurmerk toepassen.

 9. Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu? 
  Neem gerust contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch als per mail. Ons enthousiaste team helpt u graag verder!